Despre mine

Fotografia mea
Bucuresti, Romania
Vad ceva frumos in fiecare om si in tot ceea ce ne inconjoara. Cum ceva fara utilitate (ceva vechi, un rest, ceva incomplet) devine uimitor, magic si iti aduce bucurie? "Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, e necesar sa muncesti pentru asta." Richard Bach. Blogul acesta a aparut datorita metaforei cum o bucati mici de material aparent inutile prin pasi concreti si perseverenta, pot fi transformate, pot deveni un accesoriu unic, minunat: deci te invit alaturi de mine intr-o calatorie in care sa descoperi cum poti transforma ceea ce acum in viata ta este aparent inutil, nefolositor, in ceva frumos, minunat, care sa iti aduca "magia bucuriei".

marți, 18 octombrie 2011

Tutorial - Pernuta Terapeutica

 Vine frigul si fiecare dintre noi ramane uneori intepenit sau pur si simplu simte nevoia de caldura si alinare pentru musculatura si articulatii.

Pernuta terapeutica pe care veti invata sa o faceti astazi va este de folos si o puteti utiliza foarte usor. Modelul este preluat dupa o pernuta terapeutica pe care am cumparat-o acum doi ani din Canada ( In imagine cu bumbac alb si husa verzui de prosop).

Ce este o pernuta Terapeutica si cum va poate fi de folos?

  • Este un saculet din bumbac umplut cu orez si plante terapeutice -cumparati de la plafar ceai varsat ( musetel- calmant, antiinflamator; lavanda- antistres, antiinsomnie....) 
  • se incalzeste in cuptorul cu microunde  ( 2 minute, apoi daca mai este nevoie se mai lasa 30 secunde si se verifica iara temperatura)  si se aplica local pe umeri, spate, articulatii....
  • Datorita orezului care se incalzeste uniform si lasa spatiu intre boabe caldura este distribuita in mod egal
  • Plantele terapeutice la caldura elibereaza uleiuri eterice volatile ce aduc un plus efectelor benefice datorate caldurii locale.


  •  Puteti sa o folositi seara la culcare, cand cititi o carte, cand priviti la televizor....
  • Indicatii : dureri si tensiuni locale musculare si articulare, discomfort abdominal la menstruatie ( stiti foarte bine fetelor cat de bine ne face ceva calduros pe burtica in acele zile), pe piept cand suntem raciti, tusim....

 Cum o faceti si de ce aveti nevoie?
Cea dupa care m-am inspirat are dimensiunile de 60 cm lungime si 10 cm latime.
Eu am facut-o de 70 cm lungime si 15 cm latime. Mi-a intrat exact 1 kg de orez si o punga de 50 gr de musetel( o punga de ceai de la Plafar).

  •  Aveti nevoie de o bucata de bumbac de 70 cm lungime si 30 cm latime.
  • O indoiti in doua si coaseti pe dos doua din laturile sale



  •  Ati obtinut ca un saculet, pe care-l intoarceti pe fata  ca pe o soseta, pe la capatul deschis
  • orezul si musetelul ( sau lavanda, ce doriti) le puneti intr-un castron, le amestecati si umpleti saculetul facut anterior
  • Coaseti capatul ramas deschis, apoi din loc in loc , coaseti puncte astfel incat sa prindeti ambele parti ale materialului. Acest lucru va permite ca pernuta sa fie uniform umpluta avand un confort si o stabilitate mult mai mare cand o aplicati ( de exemplu cand o aplicati pe zona cefei si umeri, precum un guler)


  • Si GATA! O folositi la nevoie incalzind-o in cuptorul cu microunde mai intai doua minute , apoi inca 30 secunde si verificati temperatura. Materialul textil este cel care este necesar sa verificati sa nu se supraincalzeasca. NU FOLOSITI MATERIALE SINTETICE !
  • Daca doriti ii puteti face si o protectie de material de prosop, puteti folosi arici  ca sistem de inchidere, insa ATENTIE sa NU folositi metal  pentru ca o veti incalzi in microunde. 
  • Daca doriti sa o faceti la alte dimensiuni fiti atenti la cantitatea de umplutura pe care o puneti. E important sa fie un continut lejer incat sa se si poata incalzi uniform si caldura sa poata fi egal distribuita.
  • E de folos ca orezul sa fie cu boabele mai mari si mai rotunde incat aerul cald va circula mai bine .
  • In timp ,atunci cand o incalziti ,nu veti mai simti mirosul plantelor terapeutice din interior datorita faptului ca acestea contin uleiuri volatile care se evapora cu timpul. Puteti prelungi efectul plantelor terapeutice avand grija dupa folosire sa pastrati pernuta terapeutica ferita de razele solare, surse de caldura.
Multa sanatate si astept comentariile dv. 
pentru doritori puteti achizitiona de la mine pernuta terapeutica asemanatoare cu pretul de 35 ron. Aceasta a fost confectionata la comanda si este deja vanduta.

Am gasit o noua provocare de joi si acest articol pare sa fie potrivit . Detalii pe http://www.aglimpseinsideblog.com/2011/10/catch-glimpse-50.html

Acest articol a fost inspirat de concursul lansat pe:
 http://ilovehandmade.ro/2011/10/09/concurs-castiga-o-masina-de-cusut-si-multe-alte-premii/#more-7103, inca astept un raspuns cu privire la publicare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu